Uu­sien Dai­sy-verk­ko­soit­ti­mien ja leh­ti­kuun­te­lu­pal­ve­lun esit­te­lyä 18.4.2018

Paikka: Seinäjoen pääkirjasto, Jaaksi 3 -tila
Milloin: ke 18.4.2018 klo 13.30 – 16.00

Tilaisuudessa kahvitarjoilu.

Ennakkoilmoittautumiset ja erityisruokavalioilmoitukset aluetoimistolle
ke 11.4.2018 klo 14.00 mennessä toimintakoordinaattorille puh. 045 698 4791 tai sähköpostitse: toimintakoordinaattori@pohjanmaannakovammaiset.fi.

Osallistuminen on maksutonta ja avustajat ovat tervetulleita mukaan. Esittelijänä Näkövammaisten liiton tiedonhallintapalveluiden asiantuntija.

Haluatko kuunnella äänilehtiä Daisy-soittimella tuoreeltaan heti aamulla?

Näkövammaisten liiton tiedonsaantipalvelut esittelee uusia verkkokuunteluun sopivia Daisy-soitinmalleja ja Lehtikuuntelu-palvelua. Voit kuunnella lehtiä soittimella ilman cd-levyjä ja tietokonetta.

Lehtikuuntelu-palvelu

Lehtikuuntelu-palvelun tilaajana saat kuunneltavaksi yli sadan lehden valikoiman. Voit kuunnella sanoma- ja aikakausilehtiä, oman alueesi äänijulkaisuja sekä järjestö- ja asiakaslehtiä. Tilaamasi lehdet tulevat suoraan Daisy-soittimeen heti niiden ilmestyttyä. Lehdet ovat joko ihmisäänellä luettuja tai koneäänisiä.

Lehtivalikoimassa on esimerkiksi Ilkka, Keskipohjanmaa, Pohjalainen, Ilta-Sanomat, Iltalehti, Helsingin Sanomat ja paljon muita. Kaikki Lehtikuuntelu-palvelun lehdet näet osoitteessa www.nkl.fi/luettavaa.

Mitä tarvitaan, jotta voit kuunnella lehtiä?

Tarvitset lehtikuunteluun sopivan Daisy-soittimen, johon asetetaan valmiiksi henkilökohtaiset palveluasetukset.  Nykyinen soittimesi, jolla kuuntelet cd-levyjä, vaihdetaan tarvittaessa uudempaan sopivaan laitteeseen.

Äänilehdet tulevat Daisy-soittimeen internetyhteyden välityksellä. Jos kotitaloudessasi ei ole käytettävissä internet-yhteyttä, Näkövammaisten liitto voi lainata käyttöösi maksuttoman mobiiliyhteyden (Kuuntelukaista). Yhteyttä varten sinulle postitetaan laitteen kanssa reititin, joka tarvitsee vain kytkeä pistorasiaan.

Saat käyttöönottoon tarvittaessa ohjausta alueen it-ohjaajalta.

Lehtikuuntelu-palvelu ja Kuuntelukaista edellyttävät vähintään 50 % haitta-astetta. Voit edelleen käyttää nykyistä soitintasi esimerkiksi kirjastojen cd-levyjen kuunteluun.