OPAS­TET­TU KIER­ROS IL­MA­JOEN TA­LO­MU­SEOON - Yli-Lau­ro­se­lan Ta­lo­mu­seo - ti 25.6.2019

Seinäjoen ja ympäryskuntien Näkövammaisten kerho järjestää kaikille näkövammaisille sekä heidän avustajille:

OPASTETTU KIERROS ILMAJOEN TALOMUSEOON
- Yli-Lauroselan Talomuseo


ti 25.6.2019
klo 12.00 – n.14.00


Osoite: Museopolku 2, 60800 Ilmajoki (Huom! Navigaattori tuo perille vieressä olevan kunnantalon osoitteella, Ilkantie 18.)

Kokoonnumme Ilmajoen Yli-Lauroselan talon edessä klo 12. Meille on varattu opastettu kierros, jonka jälkeen nautimme museokahvilassa päiväkahvit. Loppumisaika yhteiselle osuudelle on arvioitu päättyväksi n. klo 14.00. Kahvittelun jälkeen saa alueella kierrellä rauhassa omaan tahtiin.

”Museokierros vie kävijän vierailulle talonpoikaisarkeen perinteisessä pohjalaismiljöössä. Talomuseo kertoo ajasta, jolloin eteläpohjalainen talonpoikais- ja rakennuskulttuuri olivat kukoistuksessaan. Yli-Laurosela on ainutlaatuinen 1800-luvun rakennuskokonaisuus Ilmajoen keskustan tuntumassa. Se on esimerkki 1800-luvun vauraasta talonpoikaistalosta. Kaksifooninkinen päärakennus on edustava esimerkki eteläpohjalaisesta kirvesmiestaidosta ja tyylitajusta. Pihapiiriä ympäröivät luttirati, paja, vellisauna, puuliiveri, ajo- ja tarvekaluvaja, hyysit, talli ja navetta. Yli-Lauroselan päärakennus on kivijalkaan hakatun merkinnän mukaan rakennettu 1848 Matti Mikonpoika Ilkan (myöhemmin Laurosela) ollessa isäntänä.”

Lisätietoa: www.ilmajoenmuseot.fi/museot/yli-lauroselan-talomuseo/

Mukaan mahtuu ensimmäiset 15 ilmoittautujaa. Sitovat ilmoittautumiset aluetoimistolle ti 18.6.2019 klo 14.00 mennessä puh. 045 612 5122 tai sähköpostitse: jasenasiat@pohjanmaannakovammaiset.fi. Ilmoita samalla mahdolliset ruoka-aineallergiat tai -rajoitukset. Mikäli tarvitset kuljetusta museolle, ole yhteydessä toimistolle.

Osallistuminen museokierrokselle on MAKSUTONTA (poislukien mahdolliset kuljetukset) ja avustajat ovat tervetulleita mukaan.

TERVETULOA PIIPAHTAMAAN HETKEN VANHASSA AJASSA YSTÄVIEN KANSSA!