Teat­te­ri­ret­ki Sei­nä­joen kau­pun­gin­teat­te­riin 27.4 klo 19.00

Aleksis Kivi - musiikkidraama, Seinäjoen kaupunginteatteri


Liput 25 € / 23 € ( avustaja ilmaiseksi mukaan )

Ilmoittautumiset viimeistään 24.3 mennessä
toimisto@pohjanmaannakovammaiset.fi
puhelin 06 420 3800

Varaa oma paikkasi nopeasti - tervetuloa mukaan!

Teatterin nettisivuilla esityksestä kerrotaan seuraavaa;


"Aito ja palava tarina kertoo Alexis Stenvallin, Aleksis Kiven – elämän merkittävimmistä vuosista ja dramaattisimmasta käännekohdasta. Kuinka Kivi onnistuu suurissa unelmissaan niin rakkaudessa kuin kirjallisessa läpimurrossaan?

Kirjailija Veijo Meri loi laajakuvan Aleksis Kiven elämästä, jossa on mukana myös kirjailijan perhe, kyläyhteisö ja kansakunta. Kivi kulkee Katajanokan kouluun, Helsingin kapakoihin, yliopistoon, rakkauden helmoihin, Lapinlahden sairaalaan ja lopulta Tuusulan järven maisemiin veljensä Albertin luokse.

Näytelmän liki kolmenkymmenen roolin keskiössä on Meren esiin nostama Kiven ja häntä 20 vuotta iäkkäämmän torpan emännän Charlottan Lönnqvistin välinen rakkaustarina. Charlottan luona Kivi sai rauhan keskittyä Seitsemän veljestä -romaanin kirjoittamiseen.

Aleksis Kiven roolin tulkitsee aiemmasta Kivi-roolistaan palkittu näyttelijä Johannes Korpijaakko. Charlotta Lönnqvistin roolin näyttelee Sari Jokelin.

Samuli Reunasen sovittamassa ja ohjaamassa näytelmässä soi Iiro Ollilan Kiven hienoimpiin runoihin säveltämä taianomainen musiikki, jonka upeasti tulkitsevat lapsikuoro Pikkulikkojen laulajat. "